Archive for the 'meer nieuws' Category

Meer ‘Wit Licht’ voor Marco Borsato

Monday, March 24th, 2008

Marco Borsato werkt op dit moment aan een film, een album en devoorbereidingen van een nieuwe concertreeks in het Arnhemse Gelredome.
Het ‘drieluik’ heeft de titel Wit Licht. Dat maakte de zanger en inmiddelsacteur donderdag bekend. De eerste single, Wit Licht, van het nieuwe album, zal in april verschijnen.
Het album Wit Licht ligt in september in de winkels. In oktober staat dezanger een nog onbekend aantal keren op het podium van het Gelredome en de film, genaamd Wit Licht, is rond kerst in de Nederlandse bioscopen te zien.
‘Dit is het grootste project waar ik ooit aan heb gewerkt, en dit jaar mijnmeest spannende en bijzondere jaar ooit. De film is mijn eerste echte stapals acteur en het album wordt mijn meest persoonlijke plaat tot nu toe,’aldus Borsato.Het album en de bijbehorende concertreeks zijn ge├»nspireerd op de film WitLicht.
Jean van der Velde regisseert de rolprent, die zich afspeelt inzuidelijk Afrika. Theo van de Sande is verantwoordelijk voor het camerawerken onder anderen Thekla Reuten maakt deel uit van de cast.
‘Als een kind verdwijnt gaat een vader tot het uiterste in de hel van eenburgeroorlog.’ Zo omschreef Borsato donderdag in het kort de essentie van de film Wit Licht. Borsato speelt in de speelfilm de hoofdrol van Eduard Zuiderwijk.
‘De rol ismij op het lijf geschreven. Deze film, over een burgeroorlog in Afrika, moeter komen, het verhaal, op waargebeurde situaties gebaseerd, moet verteldworden.’De zanger, net terug van de eerste draaiperiode in Uganda, is onder de indruk van het filmwerk.
‘Dit ligt zo ver af van mijn eigen’comfortzone’, dat maakt het heel spannend. ‘Over de drukke periode die de zanger te wachten staat, zei hij:’Ik zoekaltijd de rek van mijn talent, leg de lat expres hoog. Het overtreffen vanhet vorige project is niet het doel, maar vaak wel een gevolg. Er moetaltijd uitdaging in zitten.
‘Ter verklaring van de titel van zijndrieluik: ‘Het witte licht moet altijd schijnen.’
(Bron: ANP)Anga loves Ulla